Elämä leirintäalueella esimerkiksi asuntovaunun kanssa on varsin suosittu vapaa-ajan viettotapa. Varsinkin kesäisin maanteillä näkyy useita karavaanareita vetämässä perässään asuntovaunuja, ja jotkut ovat liikkeellä asuntoautoillakin. Tällaisessa lomailussa monia kiehtoo se, että voi tehdä ihan mitä tahansa ja lisäksi voi myös tehdä monia asioita, joita tekisi kotona ollessaankin. Tämä voi kuulostaa erikoiselta, eikö lomalle juuri lähdetä yleensä sen takia, että pääsee pois arkiympyröistä? Joillekin tämä on kuitenkin juuri se, mitä he lomalta haluavat. Voi olla mukava tehdä ihan arkisia asioita, mutta uudessa ympäristössä.

Mitä karavaanarilomalla sitten yleensä oikein tehdään? Oletko ehkä miettinyt, mitkä ovat suosittuja aktiviteetteja kun lomailee leirintäalueella? Jos olet kiinnostunut aiheesta, tai suunnittelet itse lähteväsi lomalle asuntovaunun kanssa, niin ota tästä artikkelista parhaat vinkit haltuun.

Pyöräilyä lähimaastossa

Monet ottavat asuntovaunlomalle polkupyörän mukaansa. Se onkin oiva tapa ulkoilla ja tutustua lähialueisiin. Monesti leirintäalueet ovat hieman kauempana kaupunkien keskustasta, jolloin pyörä on oikein kätevä kulkuväline. Silloin on helppo liikkua, jos seudut ja reitit eivät ole entuudestaan tuttuja. Jos lähtee vain autolla ajamaan ja katselemaan paikkoja, niin yleensä kuski ei ainakaan voi nauttia maisemista ja luonnosta samalla tavalla kuin kyydissä olevat. Kun lähtee pyörällä liikkeelle, voi kätevästi tehdä päiväretkiä ilman autolla ajamista.

Tutustumista muihin karavaanareihin

Kun leiriytyy leirintäalueella, voi olla mukava tutustua muihin lomailijoihin. Karavaanarit löytävät monesti yhteistä puhuttavaa, koska kaikki ovat liikkeellä joko asuntovaunulla tai -autolla. Siinä on mukava vaihtaa kuulumisia leirialueen naapureiden kanssa, kun voi helposti aloittaa juttelun. Mikäpä olisikaan mukavampaa, kuin vaikka grillata yhdessä isommalla porukalla ja viettää hauskaa kesäpäivää yhdessä.

Perheen yhteistä aikaa

Jos on liikkeellä oman perheen kanssa, niin karavaanarilomalla voi olla mukava tehdä kaikkea yhdessä, mitä ei yleensä kotona ehditä tehdä. Voi olla kiva kokoontua illalla saman pöydän ääreen syömään, ja ehkä sen jälkeen pelata yhdessä jotain lautapelejä. Siinä samalla voi vaihtaa kuulumisia, jos elämä on kotona ollut hektisempää. Yhteiset muistot kantavat pitkälle ja mukavia lomareissuja muistellaan vielä pitkään.