Kotimaan matkailu on ollut kovassa suosiossa viime vuosien aikana. Monet matkailevat Suomessa ja erityisesti kesäaika on suosittua sesonkiaikaa. Silloin on mukava jättää arkiset kuviot kotona taakseen, ja suunnata johonkin uusiin maisemiin. Kun lähtee lomalle, niin pitää tietysti huolehtia, että on paikka, missä viettää yönsä. Jotkut lähtevät toki matkalle ilman sen suurempia suunnitelmia, mutta suurin osa matkailijoista haluaa suunnitella reissunsa etukäteen. Se onkin hyvä tapa, sillä silloin voi keskittyä vain nauttimaan ja lomailemaan, ilman että tarvitsee stressata, että löytyykö yöpymispaikka.

Monet viettävät lomalla yönsä hotellissa, mutta myös mökit ovat suosittuja yöpaikkoja. Lisäksi jos on liikkeellä asuntovaunulla tai -autolla, niin voi yöpyä leirintäalueella. Se on helppo tapa viettää lomaa, kun voi vain ajaa autolla sinne, minne haluaa ja yöpyä leirintäalueella. Niissä on yleensä aina tilaa sen verran, että sinne mahtuu vaunun kanssa ilman monen kuukauden ennakkovarausta.

Miten sitten yleensä majoitutaan lomamatkalla? Jos olet itse lähdössä reissuun, tai muuten kiinnostuit kotimaan matkailusta, niin lue tästä artikkelista eteenpäin. Annamme parhaat vinkit mökkilomaa tai karavaanarilomaa varten.

Mökissä yöpyminen

Mökissä yöpyminen on Suomessa varsin suosittua. Monet haluavat lähteä nauttimaan luonnon rauhasta ja suuntaavat siksi mökille. Jotkut omistavat jopa itse mökin, jolloin sinne pääsee aina lomailemaan kun haluaa. Mökkeily on suomalaisilla verissä, sillä varsinkin monet jo hieman varttuneemmat haluavat suunnata mökille rentoutumaan aina kuin mahdollista.

Jos ei kuitenkaan itse omista mökkiä, niin niitä saa vuokrattua suhteellisen helposti. Monet yksityiset mökinomistajat vuokraavat mökkejään, jolloin yksittäisen mökin saattaa löytää upealta paikalta, esimerkiksi järven rannalta. Myös monilla leirintäalueilla on mökkejä, joita voi vuokrata. Silloin yleensä mökeistä on tehty pienimuotoinen mökkikylä, jossa ei ole yksityisyyttä niin paljon, mutta yöpyminen kuitenkin on suhteellisen edullista. Tällaisessa mökkikylässä voi olla vaikkapa 20 mökkiä lähellä toisiaan.

Asuntovaunussa tai -autossa majoittuminen

Jos on liikkeellä asuntovaunulla tai -autolla, niin majapaikka kulkee aina mukana. Silloin voi vain suunnata leirintäalueelle ja majoittua sinne. Vaunulle tai autolle, tarvitsee vain sähköpistokkeen, jolloin kaikki asuntovaunun tai -auton mukavuudet saadaan käyttöön.