Monet tykkäävät kiertää maata asuntovaunulla tai -autolla, varsinkin kesäisin. On mukava viettää kesälomaa ilman mitään tarkempia suunnitelmia, ja kierrellä maata ristiin rastiin. Jotkut suuntaavat jopa ulkomaille saakka asuntovaunun kanssa, ja se onkin varsin edullinen ja helppo tapa matkustaa, kun majapaikka kulkee aina mukana. Silloin voi olla reissun päällä pidempiäkin aikoja. Jos lähtisi vaikkapa monen viikon lomalle hotelliin, se voisi kustantaa todella paljon. Kun on liikkeellä asuntovaunulla, niin voi päästä huomattavasti halvemmalla ja lisäksi voi matkan aikana suunnitella tarkemmin, missä oikein haluaa käydä.

Yleensä kun lähdetään asuntovaunulla lomalle, niin halutaan myös jotain aktiviteetteja loman aikana. Kukaan ei varmasti jaksa lomailla montaa viikkoa niin, että makaa joka päivä aurinkotuolissa tai asuntovaunun sohvalla. Monet haluavat aktiivista tekemistä loman aikana. Mitkä sitten ovat suosittuja aktiviteetteja tällaisen loman aikana, ja mitkä on helppo toteuttaa kun on liikkeellä asuntovaunulla? Lue tästä artikkelista eteenpäin, niin kerromme tarkemmin.

Pyöräily

Monet ottavat polkupyörät mukaansa, kun lähdetään kiertämään maata asuntovaunun kanssa. Silloin on helppo tehdä lyhyempiä pyöräretkiä vaikkapa leirintäalueelta käsin ja tutustua siten lähimaastoihin. Jotkut harrastavat pyöräilyä hieman ammattimaisemmin, ja silloin voi tehdä pitkiäkin pyörälenkkejä päivän aikana.

Uiminen

Uiminen on myös suosittu harrastus lomalla. Monet leirintäalueet ovat jonkin vesistön lähellä, esimerkiksi järven rannalla. Sillon on yleensä tarjolla hyvä uimaranta, jossa voi käydä uimassa lämpimällä kesäilmalla. Jos järvi- tai merivesi on liian kylmää, niin uimahalleja ja kylpylöitä löytyy myös yleensä monesta paikasta. Se onkin hyvä harrastus loman aikana, sillä uidessa kunto pysyy hyvänä ja lihakset saavat liikuntaa. Jos on ajanut autolla pitkän matkan, niska ja selkä voivat olla jumissa ja uiminen on mitä parhainta lääkettä kipeille ja jumissa oleville lihaksille.

Lenkkeily

Myös lenkkeily on oiva harrastus lomamatkan aikana. Se ei vaadi juuri mitään erillisiä välineitä, joten lenkkeilytarvikkeet eivät vie tilaa. Tarvitaan vain hyvät juoksukengät ja ehkä jokin tekninen t-paita. Niillä pärjää jo varsin mainiosti ja onkin mukava lähteä katselemaan lähimaisemia juoksulenkille.