Moni suomalainen nauttii erityisesti kesäisin matkustelusta ympäri Suomen, mikä ei ole ihme, sillä Suomesta löytyy paljon upeita retkikohteita. Esimerkiksi karavaanarilla kulkeminen on suosittua sen helppouden ja nopeuden vuoksi, karavaanilla pääsee kulkemaan pitkiäkin matkoja nopeasti.

Karavaanareita on erilaisia, toiset tahtovat asettua reissuilla aina eri leirintäalueille, joista löytyy kaikki mukavuudet ja osa taas tahtoo luonnon helmaan, kauaksi muista ihmisistä ja mukavuuksista.

Kummassakin tavassa on omat hyvät, sekä huonot puolensa, johon tässä artikkelissa keskitymme.

Mukavuutta vai luontoelämää?

Erilaiset retkeily- ja leirintäalueet ovat todella suosittuja kohteita karavaanareiden keskuudessa, sillä niissä on helppo viettää lomaa kaikilla mukavuuksilla. Mikä onkaan mukavampaa kuin viettää hauska ja aktiivinen päivä, jonka jälkeen pääsee rentoutumaan ja viettämään iltaa mukavuuksien parissa. On paljon mukavampi esimerkiksi katsella elokuvia tai kokeilla onneaan Nitrocasinolla, kun ei ole pelkoa siitä että akku loppuu laitteesta kesken kaiken, eikä sähköä ole saatavilla.

Leirintäalueilta löytyy yleensä sähköä, suihkut, paikat ruoan laittoon ja monesti kauppa sekä muita mahdollisia mukavuuksia. Lisäksi leirintäalueilta löytyy usein muita samanlaisia ihmisiä, joten mikäli et kaipaa omaa rauhaa, on leirintäalue ehdottomasti hyvä vaihtoehto. Usein eri leirintöjen yhteydessä on myös kaikenlaisia aktiviteetteja, kuten vaikka minigolfia tai muita viihdykkeitä, joita onkin hauska harrastaa lomailun yhteydessä, uusien ystävien kanssa.

Moni kuitenkin karavaanarielämää viettäessään pysyy pois leirintäalueilta ja majoittuu mieluummin luonnon helmaan rauhallisemmille alueille. Tämä tapa on hyvä heille, jotka eivät nauti suurista ihmismääristä ja kaipaavat omaa rauhaa. Monesti syynä tällaiseen majoittumiseen on myös se, että kaivataan luonnon läheisyyttä ja tahdotaan liikkua esimerkiksi erilaisilla luontopoluilla.

Vaikka leirintämajoituksessa onkin omat hyvät puolet, ei luonnossa majoittuminen ole ollenkaan huono idea. Näin pääset tutustumaan paikkoihin joissa ihan kaikki eivät välttämättä vieraile, sekä saat nauttia luonnon helmassa omasta rauhasta ja rauhoittua kunnolla. Luonnossa majoittuessa kuitenkin tulee muistaa aina valita paikka, jossa on lupa yöpyä, sillä kaikissa paikoissa tämä ei ole mahdollista. On hyvin ikävää herätä keskellä yötä ja joutua muuttamaan, mikäli on valinnut väärän paikan.

Kumpikin tapa on hyvä ja suosittelemme kokeilemaan kumpaakin, sillä vaihtelu virkistää!